Sportstimuleringsprijs 2014 gaat naar?

| 10-01-2015

De vierde editie van het SportGala Zwolle komt dichter en dichterbij. Op zaterdag 31 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Wie verdient volgens jou de sportstimuleringsprijs 2014? Stemmen kan tot en met 21 januari!

Sportstimuleringsprijs 2014 gaat naar?

Aalandenloop
Hardloopstad Zwolle blijft groeien. Aan het mooie rijtje met hardloopevenementen is er half mei weer één toegevoegd. Atletiekvereniging PEC 1910 en multifunctioneel centrum De Bolder organiseereden vrijdag 16 mei met succes de eerste Aalandenloop. De organisatie stelde een deelnemerslimiet van 600 lopers in en die limiet werd glansrijk bereikt. De eerste Aalandenloop begon onder prima omstandigheden met een kidsrun. Kort daarna was het de beurt aan de in totaal 600 volwassenen voor een loop over 5 of 10 kilometer. Het hardloopfestijn in de Zwolse wijk Aa-landen werd al met al goed ontvangen en kende met Joep Emmen een sterke winnaar.

AsRENdorp
De AsRENdorp was in eerste instantie puur bedoeld als nieuwe hardloopwedstrijd. Maar op de laatste zondag in juni liepen er niet alleen 675 hardlopers door de smalle straatjes van de wijk Assendorp. Achteraf werd pas duidelijk dat de AsRENdorp meer is dan alleen een hardloopevenement. Het was op die zonnige zondag gezelligheid troef, met bandjes op het Assendorperplein en vele andere activiteiten. Er gebeurde van alles. Er was een springkussen voor de jeugd en onder andere een ruilmarkt. Eigenlijk was het de hele dag druk. Het leek zelfs een beetje op Koningsdag. De organisatie nam na afloop vele complimenten in ontvangst.

City Swim Zwolle
De City Swim Zwolle is een nieuw Zwols evenement en een initiatief van enkele fanatieke triatleten van triatlonvereniging Triade. Ter promotie van de Triathlon Zwolle doken zij een paar jaar geleden de Zwolse grachten in en tijdens dat zwemrondje werd het idee geboren voor de City Swim Zwolle. Aan het zwemevenement door de Zwolse stadsgrachten namen eind augustus 162 zwemmers deel en die waren na afloop uitermate positief. Bovendien leverde het evenement ruim 16.000 euro op voor Stichting Tegenkracht. Tegenkracht helpt (ex)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

Deel deze pagina: