Michiel Worst wint zesde City Swim Zwolle

| 31-08-2019

Michiel Worst heeft zaterdag de zesde editie van de City Swim Zwolle op zijn naam geschreven. De Zwollenaar scheurde eerder dit jaar tijdens een skivakantie in Oostenrijk zijn kruisbanden en begon daardoor zonder grote verwachtingen aan het zwemevenement in de Zwolse stadsgracht. De finish halen was het doel. Dat lukte en ook nog eens als eerste. “Ik snap er helemaal niets van”, reageert Worst.

De strijd om het hoogste ereschavot ging tijdens de zonovergoten zesde editie van de City Swim Zwolle overduidelijk tussen Adrian Lammers en Michiel Worst, de nummers twee en drie van 2018. Halverwege het rondje van 2,7 kilometer had het duo al een aardige voorsprong bij elkaar gezwommen. In het tweede deel van de wedstrijd leek Lammers zijn grootste concurrent - evenals vorig jaar - te kunnen afschudden, maar de waterpoloër van Swol 1894 bleef ondanks zijn knieletsel strijdbaar en knokte zich zelfs voorbij de zwemmer uit Zeewolde. In de laatste meters wist Michiel Worst zijn voorsprong nog te vergroten en zwom tot zijn eigen grote verbazing naar een winnende tijd van 35 minuten en 37 seconden.

De organisatie van de City Swim Zwolle keek na afloop terug op een geslaagde editie. “Wij kunnen terugkijken op een fantastische dag, met een gigantische opbrengst van 21.280 euro voor Tegenkracht. Wij willen via deze weg alle zwemmers, vrijwilligers, supporters, partners en sponsoren bedanken, want anders was dit alles onmogelijk.”

Deel deze pagina: