Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Johan Neevel wint Hiawatha City Swim

| 29-08-2015

De tweede editie van de Hiawatha City Swim Zwolle heeft maar liefst 22.045 euro opgebracht voor Stichting Tegenkracht. Aan het zwemevenement door de Zwolse stadsgrachten namen zaterdag zo’n 200 zwemmers deel en die zorgden onder prima omstandigheden voor een mooie happening in de binnenstad. Snelste zwemmer was Johan Neevel uit Wezep. Hij had slechts 36 minuten en 12 seconden nodig voor het rondje van 2,7 kilometer.

Rond de klok van 11.00 uur werd voor de wedstrijdzwemmers het startsein gegeven door wethouder René de Heer, die veel bewondering had voor de deelnemers. “Wat mij betreft zijn het echt de helden van de dag. Ik zou het zelf niet redden en het denk ik niet eens durven”, aldus de wethouder. Zwollenaar Willem van der Sterren, vorig jaar nog winnaar van de eerste editie, moest dit keer genoegen nemen met een vierde plaats. Desondanks was hij na afloop tevreden. “Het ging lekker. Samen met drie andere heren ging het direct vanaf het begin vol gas. Helaas gingen ze mij op een gegeven moment voorbij, omdat ik het hoge tempo niet vast kon houden. Maar een vierde plek is prima”, stelt Van der Sterren, die de zege moest laten aan Johan Neevel. Hans Roodzant uit Arnhem werd tweede. En Zwollenaar Sander Snelink van Swol 1894 finishte keurig als derde.

Snelste dame in het centrum van Zwolle was Irmgard van Weeghel uit Hattem. Zij hield zaterdag de Zwolse Prynta Hoekstra en Christel van Mechelen (Huissen) achter zich. Na de wedstrijdzwemmers kwamen ook de recreatieve zwemmers en de deelnemers aan de estafette één voor één binnen. “Eigenlijk zijn het allemaal winnaars”, reageert Martin de Munnik, één van de organisatoren van de Hiawatha City Swim Zwolle. “Dit is toch geweldig: 200 deelnemers, die samen ruim 22.000 euro bij elkaar hebben gezwommen voor Stichting Tegenkracht. En daarnaast was het voor de mensen in de binnenstad ook nog eens leuk om naar te kijken. Ik kan niet wachten op de volgende editie.”

Deel deze pagina: