Inschrijving City Swim Zwolle van start

| 21-05-2019

De inschrijving voor alweer de zesde editie van de City Swim Zwolle is geopend. Het spectaculaire zwemevenement in de Zwolse grachten staat gepland voor zaterdag 31 augustus en deelname is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Jeugd tot en met 12 jaar zwemt echter wel samen met vader of moeder.

Naast de individuele afstand voor volwassenen, zo’n 2,5 kilometer, is er dit jaar opnieuw een jeugdafstand. Jeugd in de leeftijd van 10 tot 16 jaar (kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een ouder) kan een afstand van 500 meter zwemmen. Net als tijdens voorgaande edities, staat ook dit jaar Stichting Tegenkracht centraal. Deelnemers aan de City Swim Zwolle kunnen een actiepagina aanmaken om geld in te zamelen voor Tegenkracht, een stichting die kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt.

De City Swim Zwolle is voor zowel de wedstrijdzwemmer als de recreatieve zwemmer. Het gehele rondje kan ook in estafettevorm worden afgelegd. Daarvoor worden wisselpunten rond de gracht aangelegd. Voorafgaand aan het evenement kunnen deelnemers meedoen aan drie clinics, om te oefenen in open water. Afgelopen jaar lagen er bijna 250 zwemmers in de stadsgracht, waarvan 35 wedstrijdzwemmers. De snelste zwemmer legde de ronde van ruim 2,5 kilometer af in iets meer dan 33 minuten. Inschrijven kan via cityswimzwolle.nl/inschrijven.

Deel deze pagina: