Eerste editie City Swim Zwolle krijgt vorm

| 12-07-2014

De organisatie van City Swim Zwolle heeft vrijdag het programma voor de eerste editie bekendgemaakt. Op zaterdag 30 augustus duiken zwemliefhebbers bij het Zwolse Maagjesbolwerk in het water, om via Park Eekhout, Groot Wezenland en de Thorbeckegracht naar de finish te zwemmen. “Een rondje van 2,5 kilometer, dwars door de stadsgrachten”, zo weet de organisatie.

Eerste editie City Swim Zwolle krijgt vorm

Het programma begint zaterdag 30 augustus om 13.00 uur. De prominenten en de wedstrijdzwemmers springen dan in het water, waarna het vervolgens de beurt is aan de bedrijven en estafetteteams. Als laatste volgen de overige startseries en uiteindelijk is iedereen rond 15.30 uur weer aan wal. Naast het zwemmen in de stadsgrachten is het ook de bedoeling om geld in te zamelen voor Tegenkracht, stichting kanker en sport. Deze organisatie helpt (ex-)kankerpatiënten met sporten. “Wij verwachten dat de City Swim Zwolle ongeveer tienduizend euro gaat opleveren.”

Zwemmers van 16 jaar en ouder kunnen zich nog altijd inschrijven voor de City Swim, een zwemdiploma is daarbij verplicht. “En daarnaast moeten de deelnemers minimaal 50 euro aan sponsorgeld ophalen. Anders mogen ze niet meedoen”, meldt de organisatie nog. Inschrijven voor de eerste City Swim Zwolle kan via www.cityswimzwolle.nl.

Deel deze pagina: