Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Eerste City Swim Zwolle valt in de smaak

| 30-08-2014

“Het was een mooie dag, die bijzonder goed is verlopen. We zijn al onze doelen voorbijgestreefd.” Dat zegt Martin de Munnik, één van de organisatoren van de eerste City Swim Zwolle. Aan het zwemevenement door de Zwolse stadsgrachten namen zaterdag 164 zwemmers deel en die waren na afloop uitermate positief. Bovendien leverde de City Swim Zwolle ruim 16.000 euro op voor Stichting Tegenkracht.

Om klokslag 13.00 uur doken allereerst 32 wedstrijdzwemmers het water in voor een rondje van 2,5 kilometer door de grachten. De snelste deelnemer was Willem van der Sterren. Hij had slechts 36 minuten en 47 seconden nodig voor de City Swim Zwolle. Na Van der Sterren werden Casper Kwakkel en Michiel Stolk respectievelijk tweede en derde. “Daarnaast zette ook BB-loper Joep Emmen een mooie tijd op de klokken. Hij kan dus niet alleen goed hardlopen, maar tevens hard zwemmen”, vertelt De Munnik enthousiast. Snelste dame in het centrum van Zwolle was synchroonzwemster Saskia Gehrels. Zij hield Jascha Slot en Judith Beckers achter zich.

Na de wedstrijdzwemmers gingen de estafetteteams van start. In estafettevorm legden veertien teams van drie zwemmers de ronde van 2,5 kilometer door de stadsgrachten af. “Sommige estafettezwemmers hebben gewoon het volledige rondje gezwommen. Die vonden het zo leuk dat ze het water niet uit zijn gegaan”, zegt De Munnik, die ook van alle recreatieve zwemmers - na de estafetteteams in twee groepen weggeschoten - vooral positieve reacties in ontvangst mocht nemen. “Er waren een paar mensen die het water wat koud vonden, maar achttien graden is eigenlijk perfect voor zo’n evenement. Verder zijn er twee deelnemers eerder gestopt. Maar er zijn gelukkig geen rare dingen gebeurd. Iedereen heeft genoten en de sfeer was super.”

Voor de organisatie is de City Swim Zwolle zeker voor herhaling vatbaar. “Absoluut. En dat het evenement ruim 16.000 euro heeft opgeleverd voor het goede doel is natuurlijk extra leuk”, stelt Martin de Munnik, die verwacht dat dat bedrag voor Tegenkracht zelfs nog op gaat lopen. “De teller blijft lopen, want sommige deelnemers zijn nog bezig met geld binnenhalen.” Tot slot wil De Munnik zijn dank graag uitspreken voor de 65 vrijwilligers. “Zonder vrijwilligers was dit alles niet mogelijk. Zij hebben het bijzonder goed opgepakt. En ook de reddingsbrigade heeft enorm goed geholpen. Dus volgend jaar doen we dit zeker weer, met hopelijk nog meer deelnemers.”

Deel deze pagina: