City Swim Zwolle ziet populariteit stijgen

| 25-08-2015

Relaxed. Dat is voor de organisatie van de City Swim Zwolle op dit moment het toverwoord. Daags voor de tweede editie van het zwemfestijn liggen de organisatoren op schema om er een mooie zaterdag van te maken en mede daardoor is er van stress geen sprake. “We zijn eerder begonnen dan vorig jaar. Daardoor loopt het nu allemaal veel rustiger”, vertelt mede-organisator Roos te Pas.

De City Swim Zwolle is populair. Vorig jaar viel de eerste editie van het evenement al in de smaak en daarop besloot de organisatie door te gaan. De City Swim kreeg vervolgens tijdens het SportGala Zwolle de stimuleringsprijs toegekend en ook dat droeg bij aan een verdere toename van de populariteit. “Het heeft er allemaal aan bijgedragen”, weet Te Pas. Voor de editie van zaterdag hebben zich net geen tweehonderd zwemmers aangemeld, een uitbreiding van ruim dertig deelnemers. Het gaat de City Swim allemaal keurig voor de wind, zo in de laatste dagen van de voorbereiding. “We merken dat het meer leeft. De PR heeft goed gewerkt, want de bevolking van Zwolle weet er nu meer van.”

Toch is nog niet alles koek en ei. Het grootste deel van de voorbereidingen loopt vlotjes, maar de organisatie zoekt nog wel wat helpende handjes. “Vrijwilligers kunnen we nog wel gebruiken. Zo hebben we bijvoorbeeld parcourswachters en het zou zonde zijn als we die niet volledig kunnen inzetten. Hopelijk melden de mensen zich nog aan, want we kunnen de hulp echt goed gebruiken.” Zaterdag is het om 11.00 uur allereerst de beurt aan de wedstrijdzwemmers. De echte top van Nederland is niet aanwezig, maar de top drie van vorig jaar is er wel. “Willem van der Sterren, Casper Kwakkel en Machiel Stolk zijn er allemaal bij. Daarnaast doet ook Johan Neevel mee. Het is een mooi onderdeel van het programma.”

Uiteindelijk blijft het voor de City Swim Zwolle zaak om te groeien. De voortekenen voor zaterdag zijn goed, maar stiekem kijkt de organisatie ook al verder. En dan gaat het vooral om het randprogramma. “Dit jaar staat er een tent op het Rode Torenplein en we hebben ook aan een schans in het water gedacht. Maar de kosten waren nog te hoog. Daardoor zijn er ten opzichte van vorig jaar niet heel veel veranderingen. Het is iets voor

Deel deze pagina: