City Swim Zwolle komt met een jeugdserie

| 22-07-2017

De vierde Hiawatha City Swim Zwolle krijgt op zaterdag 26 augustus ook een wedstrijd voor de jeugd. Kinderen van tien tot en met zestien jaar kunnen deelnemen aan de Rebound Jeugdserie, waarin een kind samen met een ouder 500 meter door de Zwolse stadsgracht zwemt. De overige deelnemers aan de City Swim Zwolle zwemmen een route van ruim 2,5 kilometer.

Het zwemevenement staat, net als voorgaande jaren, open voor zowel wedstrijdzwemmers als recreanten. Het rondje door de gracht kan individueel worden gezwommen, maar ook als team van drie. Inmiddels hebben al meer dan honderd sportievelingen zich ingeschreven, maar het is nog steeds mogelijk om je in te schrijven. “Schrijf je zo snel mogelijk in. Dit kan via onze site, waar je ook nog voor vroegboekkorting in aanmerking kunt komen”, laat de organisatie weten. Deelnemers die zich in hebben geschreven, kunnen op 2 en 16 augustus meedoen aan een gratis clinic. De clinic wordt gegeven door Johan Neevel, onder andere voormalig wereldkampioen crosstriatlon. Hij doet dat in de Wijthmenerplas.

Tegenkracht goede doel
Net als tijdens de eerdere edities, is ook dit jaar Tegenkracht het goede doel. Deelnemers aan de City Swim kunnen een actiepagina aanmaken, om zo geld in te zamelen. De vorige editie van de City Swim leverde 15.000 euro op. Daarnaast is de organisatie ook nog altijd op zoek naar vrijwilligers, die kunnen helpen bij het op- en afbouwen, als parcourswacht kunnen fungeren of zorgdragen voor de bevoorrading van de waterpunten en finish. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar vrijwilligers@cityswimzwolle.nl.

Deel deze pagina: