Nieuws

Gepubliceerd op zaterdag 26 augustus 2017 om 15:23
De vierde editie van de Hiawatha City Swim Zwolle is zaterdag gewonnen door Bob de Vries. De zwemmer had alle moeite om Michiel Worst van zich af te houden, maar was uiteindelijk sterk genoeg om voor het tweede achtereenvolgende jaar te winnen. Bij de vrouwen ging de zege naar Elianne Huitema. “Het was opnieuw een geslaagde editie”, vertelt organisator Peter van Grootheest.
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2017 om 14:21
De Zwolse grachten zijn zaterdagochtend het decor voor de vierde Hiawatha City Swim Zwolle. Een kleine 200 zwemmers stappen rond de klok van 11.00 uur de stadsgracht in en krijgen een parcours van 2,7 kilometer voor de kiezen. “We hebben ongeveer evenveel deelnemers als de vorige twee edities. Blijkbaar is dat het aantal liefhebbers”, lacht organisator Peter van Grootheest.
Gepubliceerd op zaterdag 22 juli 2017 om 13:11
De vierde Hiawatha City Swim Zwolle krijgt op zaterdag 26 augustus ook een wedstrijd voor de jeugd. Kinderen van tien tot en met zestien jaar kunnen deelnemen aan de Rebound Jeugdserie, waarin een kind samen met een ouder 500 meter door de Zwolse stadsgracht zwemt. De overige deelnemers aan de City Swim Zwolle zwemmen een route van ruim 2,5 kilometer.
Gepubliceerd op woensdag 15 maart 2017 om 15:44
De Hiawatha City Swim Zwolle wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 26 augustus. Het zwemevenement in de grachten van Zwolle wordt voor de vierde keer gehouden en staat opnieuw in het teken van Stichting Tegenkracht. Vorig jaar bracht de City Swim ruim 15.000 euro op voor het goede doel.
Gepubliceerd op zaterdag 27 augustus 2016 om 20:44
Bob de Vries is zaterdag op oppermachtige wijze winnaar geworden van de derde Hiawatha City Swim Zwolle. De zwemmer uit Apeldoorn legde het 2,7 kilometer lange parcours af in 34 minuten en 34 seconden en bleef daarmee de concurrentie bijna drie minuten voor. Zwollenaar Willem van der Sterren eindigde samen met Michiel Worst als tweede, beiden noteerden dezelfde tijd.
Gepubliceerd op dinsdag 23 augustus 2016 om 12:21
De weersvoorspellingen beloven veel goeds, de voorbereidingen lopen vlotjes en het aantal vrijwilligers is voldoende. De organisatie van de derde editie van de Hiawatha City Swim Zwolle is zo goed als klaar om zaterdag 200 deelnemers de grachten van Zwolle in te sturen. “Het lijkt, mede door het weer, een mooi feestje te worden. Hopelijk weer mooier dan vorig jaar”, zegt Martin de Munnik namens de organisatie.
Gepubliceerd op maandag 11 juli 2016 om 11:48
SportvoedingWebshop.com gaat alle deelnemers van de Hiawatha City Swim Zwolle bij de finish voorzien van sportvoeding. Dit tot grote tevredenheid van Stichting City Swim Zwolle. “Met plezier presenteren wij de samenwerking met de specialist en nummer één in sportvoeding. Wanneer je de finishlijn bent gepasseerd, dan staat er Iso Drink klaar. Daarnaast komt bij de City Swim Zwolle ook de grote SportvoedingWebshop.com start-/finishboog, met de bekende en kenmerkende bidon, te staan.”
Gepubliceerd op donderdag 28 april 2016 om 14:42
De Hiawatha City Swim Zwolle wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 27 augustus. Het zwemevenement in de grachten van Zwolle wordt voor de derde keer gehouden en staat opnieuw in het teken van Stichting Tegenkracht. Vorig jaar bracht de City Swim ruim 22.000 euro op voor het goede doel. “Het is als deelnemer weer mogelijk om een eigen actiepagina aan te maken”, meldt de organisatie.
Gepubliceerd op zaterdag 29 augustus 2015 om 22:35
De tweede editie van de Hiawatha City Swim Zwolle heeft maar liefst 22.045 euro opgebracht voor Stichting Tegenkracht. Aan het zwemevenement door de Zwolse stadsgrachten namen zaterdag zo’n 200 zwemmers deel en die zorgden onder prima omstandigheden voor een mooie happening in de binnenstad. Snelste zwemmer was Johan Neevel uit Wezep. Hij had slechts 36 minuten en 12 seconden nodig voor het rondje van 2,7 kilometer.
Gepubliceerd op donderdag 27 augustus 2015 om 11:30
Achter iedere deelnemer of betrokkene van de Hiawatha City Swim Zwolle zit een verhaal. De organisatie is erg benieuwd naar die verhalen. Wat is de motivatie van de deelnemers? Of waarom zijn de vrijwilligers betrokken bij het sportieve zwemfestijn? Reden voor de organisatoren om eens wat mensen te vragen naar hun beweegredenen. Aan het woord is Diana Pekkeriet, eigenaar van Hiawatha Actief en hoofdsponsor van de Hiawatha City Swim Zwolle.